Om mig

 

Jag arbetar sedan femton år tillbaka med kommunikation och kunskapsspridning – med att hjälpa forskare och andra experter att förmedla sina kunskaper till omvärlden på ett begripligt sätt. I sju år gjorde jag det som anställd vetenskapsjournalist, producent och programledare på Sveriges Radios vetenskapsredaktion. Sedan hösten 2007 driver jag emellertid eget företag med egen agenda och egna idéer. Det har lett till fantastiska möjligheter att hitta ny relevans för min kompetens och att bredda mitt arbetsfält. Jag arbetar numera inte bara som vetenskapsjournalist, utan även som kommunikationskonsult, projektledare och föreläsare. Jag leder bland annat egna utbildningar i forskningskommunikation och har haft den stora förmånen att få skriva två böcker.

I grunden är jag utbildad biogeovetare – d v s jag har en examen i biologi, geovetenskap och naturgeografi. Ganska tidigt stod det klart för mig att jag inte är något specialistämne. För mig utgörs inte kittlingen av att borra bråddjupt på ett enda ställe. Det som lockar mig mest är att söka brett och att lära mig lite om mycket. Tillräckligt mycket för att förstå och kunna berätta begripligt om det för andra, men inte mer än att jag har plats över i hjärnan för att göra om det gång efter gång – med nya ämnen och nya fält. Min erfarenhet är att det ofta är då dörrarna öppnas för att göra det som får min motor att brumma: att upptäcka nya mönster, sammanhang och perspektiv –  och att få dela med mig av dem till andra.

Jag är född 1970 och har hunnit jobba med en del andra saker innan jag blev kommunikatör. Bland annat har jag jobbat som grundskolelärare, som torghandlare och med storviltsjakt Afrika.

Hemadressen finns i Stockholm där jag bor med min familj. När jag inte är med dom eller arbetar tillbringar jag gärna tid på en cykelsadel eller i löparspåret. Att fullständigt tömma huvudet och bara ägna sig åt att lyssna på sin kropp i flera timmar – det kan göra underverk för en annars ständigt upptagen hjärna.